Träna som en militär med Försvarsmaktens Träningsklubb

Försvarsmakten har gått ut med ett nytt träningskoncept som de delar med sig av fritt till alla som är intresserade. Försvarsmaktens Träningsklubb (FMTK) består av en digital kommunikationsplattform och träningslösning i form av en webbplatts och ett träningsverktyg i form av en digital app. Appen innehåller enskilda övningar, fullständiga pass och hela träningsprogram för den som vill ha kontroll över sin träning. Alla övningar är dessutom redskapsfria, så att man ska kunna göra dem "var som helst, när som helst".

Appen planeras att bli uppdaterad med ett nytt pass dagligen, vilket går ut direkt till alla användare. Varje övning kommer med en skriftlig instruktion och en instruktionsfilm som visar hur man genomför den. Träningen är dessutom uppdelad i tre kategorier: styrka, kondition och rörlighet, så att man snabbt kan välja det område man helst vill jobba på. Appen sparar dessutom statistik över användarnas träning, och erbjuder möjligheten att dela med sig av sin träningshistorik eller följa sina vänners träning.

FMTKs träningsverktyg är helt gratis, och finns tillgängligt för nedladdning i app-butiken för iOS, Android och Windows.

Klicka här för att läsa om fler användbara träningsappar.